Aktuell matsedel

Måltiderna är viktiga inslag i vår verksamhet. Just nu använder vi oss av Sandborgen (www.sandborgen.se) som garantera högsta kvalitét på deras produkter genom att utesluta alla slags mellanhänder. Sandborgen lagar mat till små som stora och har många års erfarenhet av specialkost, tänker ekologiskt och använder bara de bästa råvarorna.

Barnen på Eudora Internationella förskola ska serveras välsmakande och vällagad mat som uppfyller livsmedelsverkets näringsrekommendationer.På Eudora Förskola fokuserar vi på att erbjuda ekologiskt, hälsosam och näringsrika måltider för alla våra barn och personal.

Sedan februari 2015 har Sandborgen arbetat med oss och leverat välsmakande och hälsosamma måltider med kött (exklusive fläsk), fisk, kyckling och vegetariskt till lunch i vår förskola. Mellanmål tillhandahålls av Eudora och vi erbjuder barnen en variation dagligen inklusive bröd, yoghurt, kallskuret (inklusive fläsk), ost och frukt för att nämna några. Frukt och/ eller färska grönsaker serveras varje dag. Som måltidsdryck serveras vatten och mjölk. Barn med allergier serveras soyamjölk och havremjölk.

Vi utesluter även helt nötter, mandel och sesamfrö efter rekommendationer från allergiförbundet, det gäller även oss vuxna på förskolan. Socker och söta livsmedel används sparsamt enligt tandläkarförbundets rekommendation. Efterrätter eller kakor serveras när man firar olika högtider och någon gång annars, som en liten guldkant. Godis ska inte förekomma på förskolan. Födelsedagar firas inte med tårta eller andra sötsaker utan med frukt, saltpinnar och popcorn. Föräldrar ska inte heller ta med något sådant vid barnens födelsedagar.

Matpolicy: Strategi och plan för måltider på Eudora Förskola.pdf

Ladda ner aktuell matsedel här:  Meny Sandborgen