Mary Carlsson

Rektor/Legitimerad Förskollärare

Mary Carlsson

Rektor/Legitimerad Förskollärare

Personlig

About

Hej! Jag heter Mary Carlsson och är gift med Berny Carlsson. Både jag och min man är födda och uppvuxna i Sydafrika. Vi flyttade till Sverige 1991 och trivs väldigt bra i Norden. Tillsammans har vi tre underbara barn. De som känner mig brukar beskriva mig som en mångsidig, glad och utåtriktad person som får energi genom att umgås med andra. Jag älskar också att pyssla, måla och sy handdockor. Fritiden tillbringar jag med familjen och vänner.

Erfarenhet

Experience

Jag utbildade mig till förskollärare i England och har alltid tyckt om att arbeta med barn i olika åldrar. Jag började min karriär på Gustaf Vasa församling i Stockholm som förskollärare inom barnverksamheten. Jag har jobbat inom förskola sedan 2001 som barnskötare, förskollärare och förskolechef. Jag har under mina år som förskollärare hjälpt att starta upp och driva två förskolor där jag bl.a. haft ansvar för att verksamheten planeras, följs upp och utvärderas kontinuerligt. Jag har vidareutbildad mig till rektor och fått min svenska förskollärarlegitimation på Stockholms Universitet som hjälper mig att kunna leda och styra vår verksamhet mot högre måluppfyllelse.

Barnsyn

Child's perspective

Våra barn är det viktigaste vi har och ska erbjudas en trygg omsorg och miljö där de kan utvecklas till att bli världsmedborgare. Vi vet också att alla barn föds med förmågor och kompetenser och lär sig hela tiden; de är i ständig utveckling. Därför vill vi ta tillvara och stimulera barnens nyfikenhet till lärande. Till hjälp behöver de en tillåtande och utmanande miljö där de kan uttrycka sig på många olika sätt. Det är även viktigt att barnen får möjlighet att hjälpa och lära av varandra. Vår uppgift som pedagoger är att skapa denna miljö. Vi vill anpassa förskolans olika rum utifrån barnens behov och intressen. Barnen behöver också vuxna som möter dem med respekt. Alla barn är olika och vi bemöter varje barn individuellt. Vi är inte rädda för olikheter utan ser dem som en tillgång. Vi vill lyfta fram positiva beteenden och berömmer barnen när de gör bra saker och visar vilja att hjälpa andra. Vår förhoppning är att genom vårt förhållningssätt ge barnen självkänsla, tillit till vuxna och en trygg grund för fortsättningen i livet.

Eudora Internationella Förskola är en pedagogisk verksamhet för barn från 1 års ålder till dess de börjar förskoleklass. Förskolan ligger i ett lugnt område på Södermalm, Fatburs Brunnsgata 17.

Skapad av
Copyright © 2022 Eudora Förskola
Prenumera till vårt nyhetsbrev
Gå med i vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad
Genom att prenumerera godkänner du vår integritetspolicy och ger samtycke till att ta emot uppdateringar från oss.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.